Lammebov - udbenet - hakket

Lammekoed Hakket
Moussaka


1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
1 gul peber
1 aubergine
600 g hakket lammekød
1 dåse grofthakkede tomater
1 tsk. stødt paprika
1 spsk. finthakket rosmarin
frisk oregano
5 store kartofler
god olivenolie

Snit løg og hvidløg fint og svits dem på panden i lidt olivenolie til løgene er blanke. Skær peberfrugt og aubergine i grove tern, ca. 2x2 cm, og tilsæt dem. Lad grøntsagerne småstege i 4-5 min. Tilsæt kød, hakkede tomater og krydderier. Lad blandingen simre i 10-12 min og smag den så til med salt og peber.

Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Smør et ildfast fad på ca. 30 x 25 cm med olie og læg et lag kartoffelskiver så hele bunden er dækket. Hæld aubergine-/kødfyldet over og afslut med et lag kartoffelskiver. Dryp med olie og drys med evt med lidt tørret rosmarin.

Bag moussakaen ved 180 grader i ca. 45 min – 1 time, indtil kartoffeloverfladen er sprød og gylden. Lad retten hvile et kvarters tid.
Server med tomatsalat med løg, oliven og feta

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk