Lammehals - filet

Lammehals Filet
Lammefilet med spidskål og persille 2 prs.


500 g lammefiletter
2 spsk. olivenolie
1 stk. kvist timian, kun bladene
1 stk. kvist rosmarinblade
1 stk. spidskål
2 stk. skalotteløg
1 spsk. rapsolie
3 dl hønsebouillon
100 g  ærter
40 g koldt smør i små bidder

Lammefileten krydres med olivenolie, rødvinseddike, timian, rosmarin, salt og peber.
Lad trækker i 1 time, før det steges 3-4 min. på hver side og hviler et par min. før udskæring.
Spidskålen skæres i grove stykker.
Skalotteløget skæres i tern og svitses i rapsolien ved jævn varme til de er møre.
Tilsæt spidskål og hønsebouillon, og damp spidskålen i 3-4 min. under låg.
Tilsæt ærter, persille, citronsaft og krydr med salt og peber, og damp i yderligere 2 min.
Tag kål og ærter op af gryden.
Pisk smørret i hønsebouillonen, indtil det er smeltet, kom kål og ærter tilbage i gryden og vend det med saucen.
Skær skiver af lammefileten og anret med spidskål og ærter hen over. Server med kartofler.


Stegt lammekølle uden ben med rodfrugter og mørk øl 4 prs.

1 udbenet lammekølle 1,5 kg.
6 gulerødder skrællet og flækket på lags
4-6 persillerødder skrællet og flækket på langs
4 rødløg delt i kvarte uden skræl
1 flækket hvidløg
3 rødbeder skrællet og flækket på langs 3-4 gange
1 god mørk øl
4 kviste rosmarin
Salt og peber
Olivenolie

Åben køllen op i den naturlige hinder, så den ligger fladt ud. Dryp med olie og gnid salt og peber på.

I bradepande ligges rodfrugterne, løg og hvidløg. De vendes med lidt olie salt og peber. Hæld øllen over rodfrugterne og lig rosmarinkviste på. Forvarm ovn 160 grader og køllen ligges på rist over bradepanden med øl og urter. Steg den  1 time og lad den hvile 30 minutter i bradepanden, så saft og kraft bliver ved skyen og grønsagerne.

Skæres i skiver og ligges på rodfrugterne. Spis foccacia brød til. Som kan suge den sidste sky.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk