Lammekød i tern

Lammekoed Tern
Lam i frikassé med basilikum 4 prs.


1 kg. lam skåret i tern (kølle, bov, tykkam)
2,5-3 dl. cremefraiche 38 %
1 bdt. basilikum
2 kviste timian
10 peber korn
1 laurbærblad
300 g. blandede suppeurter (porrer, gulerod, persillerod)

Sæt en gryde med ca. 2,5 l. vand i kog, tilsæt kødet og kog op. Tilsæt lidt groft salt. Når kødet har kogt i et par minutter, hældes alt vandet fra og nyt koldt vand hældes over. Tilsæt suppeurterne, laurbærblad, peberkorn og timian, og lad simre i 1 time til 1½, til kødet er mørt.

Når kødet er mørt, tages det op, og suppen sigtes og koges evt. yderligere ind til ca. 1 l. Tilsæt cremefraiche 38 % og smag til med salt og peber. Om nødvendigt kan den jævnes en anelse. Tilsæt kødet og masser af friskhakket basilikum lige inden servering.

Server med brød til at dyppe og opsuge saucen med. Stegte, kogte kartofler, korn og kerner kan også serveres til.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk