Bryst

Lammebryst Udbenet
Lammebryst som rullesteg


1 udbenet lammebryst evt. snøret med strimler af halsfilet (hvis brystet er meget tyndt)
1 bdt. persille
5 fed hvidløg
Skal fra 1 citron
Groft salt og peber

Bred brystet ud og drys salt og peber på. Riv citronskallen ud over, knus hvidløg og pluk persillen udover.
Snøres og steges i gryde med lidt væde eller vin. Efter bruningen skal den have 1½ time. Server med ovnstegte kartofler vendt i timian.


 
Lammebryst Udbenet
Lammerullepølse


Lammebryst uden ben
Groft salt
Persille eller andre krydderurter
1 løg hakket
5 fed hvidløg
Frisk kværnet groft peber
3 husblasblade

Bred brystet ud og drys med groft salt. 20 gram pr. kg. Kød. Lig hakket løg og hvidløg på samt krydderurter.
Lig husblas bladene på.

Rul den stramt sammen og snør den. Hvis slaget er meget lille, kan der ligges halsfileter ind i. Ligges i kogende letsaltet vand og simre 2 timer. Lad den hvile ½ time i suppen, inden den tages op og ligges i pres imellem to ildfaste fade eksempelvis. Afkøles til dagen efter og skæres i tynde skiver. Serveres med løgringe og sky på groft rugbrød. Alle typer krydderurter kan anvendes.


 



Lammebryst
Ovn braiseret lammebryst med ben 4 prs.


2-2½  kg. Lammebryst med ben
1 økologisk citron
2 fed hvidløg
friske krydderurter (salvie, oregano og purløg)
3 spsk. hvid balsamico
salt

Før lammebrystet kommer i ovnen, hakker du hvidløg og krydderurter og blander det med balsamico.

Bred lammebrystet ud på køkkenbordet.

Gnid begge sider af brystet med citronsaft og drys groft salt samt krydder urte blandingen henover. Læg kødet i bradepanden og sæt det i en 160 grader varm ovn. Hæld ½ l. vand ved. Lad det få cirka tre timer.

Server med groft brød eller en grov kartoffelmos dryppes med skyen fra bradepanden. Sauterede grønne bønner med knust hvidløg egner sig godt til. Kan endda piftes op med smuldret feta.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk