Hakket kød

Hakketkoed
Hakket kød, 5 %, 10 % og 18 %


Hakket kød med lav fedtprocent (3-7 %) er velegnet til kødsovs, forloren hare, kødboller mv.


Hakket kød med middel fedtprocent (8-12 %) er velegnet til hakkebøf.

Stegesvind: Ca. 25 %.

Stegning af hakkebøffer
Form bøfferne 1½ cm tykke og krydr med salt og peber på begge sider.
Varm fedtstof på en pande ved god varme. Brun bøfferne i 1 minut, skru ned til middel varme og steg 6-7 minutter. 
Vend og steg 6-7 minutter på den anden side.
Hakket kød skal være gennemstegt.

Hakket kød med høj fedtprocent (> 15 %) har et højt svind dvs. der smelter meget fedt fra. Bør ikke vælges til retter hvor fedtet indgår.

 

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk