Spidsbryst

Spidsbryst
Udbenes uden dybe snit. Afskæres langs det tredje ribben og renskæres for talg og ureelt kød.


Vægt:  
Med ben ca. 5 kg
Kød ca. 35 %
Fedtindhold i 100 g rå spidsbryst: Ca. 16 g.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer.

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader.

Sprængt spidsbryst
2 l vand
600 g salt
120 g sukker
25 peberkorn
Evt.
2-4 kviste timian
2-3 laurbærblade
Kog alle ingredienser til en lage. Lad den afkøle helt. Læg kødet i en skål/beholder og hæld lagen over, kødet skal være dækket helt. Sæt kødet i køleskab 2-2½ døgn alt efter, hvor tykt kødet er.
Tag kødet op af lagen og skyl det. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk