Ben

Ben
Forendeben skæres af forenden. Ribben skæres af midterstykket, kam, bryst og slag. Nøgleben med evt. hale skæres af skinken. Halen skæres af.


Vægt:
Forendeben ca. 1 kg. Ben udgør 60% af vægten
Ribben ca. 1,4 kg. Ben udgør 30% af vægten
Nøgleben ca. 340 g. Ben udgør 50% af vægten
Halen ca. 165 g. Ben udgør 85% af vægten

 

Stegning af ben
1½-2 kg ben
salt og peber
25 g smør, margarine eller 1½ spsk olie
3 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 1½ time

Dup benene tørre med køkkenrulle. Krydr benene med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når benene kommer i gryden. Brun benene på alle sider i passende portioner. Tilsæt væske. Lad benene simre under låg ved lav varme i 1-1½ time. De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.

Tips 

  • Benene kan også brunes i ovn ved 225 grader i ca. 30 minutter. Benene færdigsteges i gryde med 3 dl væske i ca. 1 time. De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.

Grill
Nøgleben og ribben koges først ca. ½ time. Herefter grilles de ca. 5 minutter på hver side, ca. 10 minutter i alt.

Ribben kan grilles ved indirekte varme. Kødet skal være gennemstegt og

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk