Indmad - Nyre og tunge

NyreTunge

Nyrer og Tunge


Vægt: Nyrer: Ca. 200 g, renset 180 g
Tunge: Ca. 350 g

Fedtindhold i 100 gram rå nyrer: 3,0 gram,
rå tunge: 10,0 gram

Nyrer i tern
2 svinenyrer
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 40%

Nyrerne skæres over på den lange led. Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes. Gnid nyrerne med salt. Skyl dem godt. Dup nyrerne tørre med køkkenrulle. Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt. Brun ternene på alle sider, 4 minutter i alt. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad nyrerne stege under låg i ca. 10 minutter, til de er møre og gennemstegte.

Tips

  • Nyrer kan også tilberedes uden bruning. Kom ternene i ½ liter kogende bouillon og lad dem simre ved svag varme under låg ca. 5 minutter, til de er møre og gennemkogte.

Tunge
2 svinetunger
vand
salt

Tilberedningstid: Ca. 1½ time
Stegesvind: Ca. 30%

Kom tungerne i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt salt og kog ved svag varme under låg i ca. 1½ time, til de er møre og gennemkogte.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk