Indmad - Svinenet

Svinenet
Svinenet er bughindefedtet, som er en meget tynd fedtmembran, der omgiver svinets mave.

Svinenet kaldes også fedtnet, slør m.v.

Svinenet bruges til “indpakning” af kød, fjerkræ og fisk. Hvis produktet tilberedes på pande eller i ovn ved høj temperatur, vil svinenettet smelte væk under tilberedning. Man kan fx
brune svinenettet fyldt med produktet på panden, inden det steges færdig i ovn.

Hvis det tilberedes ved lav varme i ovn, og svinenettet ikke er smeltet, fjernes det ved servering.

Svinenet bestilles nogle dage i forvejen hos slagteren. Bestil evt. nogle ekstra og frys dem ned til senere brug. Skal pakkes i fx stanniol og frostposer. Kort holdbarhed, da det er rent fedt.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk