Skank

Skank
Forskanken saves af boven lige over albueleddet i et lige snit.

Bagskanken skæres af i knæleddet i et skråt snit gennem musklen.

Vægt: For- og bagskank ca. 1 kg
Forskank: Ben udgør 30% af vægten
Bagskank: Ben udgør 40% af vægten

Fedtindhold i 100 gram rå skank uden svær: 7,5 gram*
* Analyse fra Slagteriernes Forskningsinstitut, 1993

Skank - i gryde 
1 skank, for- eller bagskank
vand
salt

Tilberedningstid: Ca. 3 timer

Kom skanken i en gryde med kogende væske, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt salt og kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet.

Skank - i ovn 
1 skank, for- eller bagskank
salt og peber 
væske

Tilberedningstid: Ca. 3 timer

Rids sværen fx. i rudemønster og krydr med salt og peber. Læg skanken i et ovnfast fad eller i en bradpande. Tilsæt lidt væske. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Steg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet. De sidste 1-1,5 time kan køde stege sammen med kartofler og rodfrugter, så det hele er mørt, når skankene er færdige.

Tips

  • Skanken kan også stege uden væske i fad eller gryde med låg i ovn. Den sidste halve time fjernes låg og temperaturen kan skrues op til 225 grader, så sværen bliver sprød.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk