Tern

Tern Af Skinke
Tern købt i detailhandlen er hovedsageligt skåret af skinke. Man kan også skære det af bovklump og nakkefilet.

Tern skæres af skinke, bovklump eller nakkefilet.
Tern skæres i størrelsen 2 x 2 x 2 cm.

Fedtindhold i 100 gram rå tern skåret af skinkeindelår: 2 gram, af skinkeklump eller yderlår: 4 gram, af bov: 5 gram, af nakkefilet: 12 gram.

Tern
500 g skinketern, 2 x 2 x 2 cm
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
2 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: 35-40%

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. Brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt. Tag kødet op. Varm den anden halvdel af fedtstoffet og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad kødet simre under låg ca. 20-30 minutter, til det er gennemstegt.


Tips

  • Stegetiden efter bruning er for tern af bovklump ca. 30 minutter og for tern af nakkefilet ca. 20 minutter. Ternene skal stege, til de er møre og gennemstegte.
  • Tern af skinke bliver tørre og smuldrende, hvis de koges for længe.

Tern uden bruning
500 g skinketern 2 x 2 x 2 cm
3 dl bouillon
salt og peber

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: 35-40%

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bring bouillonen i kog i en gryde. Kom ternene i bouillonen - kødet skal lige være dækket. Når væsken koger, skrues ned på svag varme. Læg låg på. Kødet skal simre i ca. 20 minutter, til det er gennemkogt. Smag til med salt og peber.

Tips

  • Tern af nakkefilet skal simre i ca. 15 minutter, og tern af bovklump skal simre i ca. 30 minutter, til de er møre og helt kogte. 
  • Der er stor variation i tilberedningstiden alt efter hvilken muskel, de enkelte tern kommer fra. Derfor skal tiderne kun betragtes som vejledende.

Grill
Skinkespyd af tern 2 x 2 x 2 cm grilles ca. 2-3 minutter på hver side, ca. 10 minutter

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY