Slagtning af lam, får og geder

Lam, får og geder skal ledsages af et såkaldt sundhedsdokument. Fødevarekædeoplysningerne indgår i det sundhedsdokument, der skal udfyldes elektronisk på CHR.

Man kan undtagelsesvist og mod betaling få en udskrift tilsendt med stamoplysninger forudfyldt ved at kontakte SEGES. SEGES' CHR-afdeling kan kontaktes på tlf. 70155015-2. Det er ikke muligt at rekvirere et helt blankt dokument.

Lammeskind
Fortæl slagteren, hvis du særlige ønsker vedrørende skindet. For nogle fåreavlere har skindet mindst lige så stor værdi som kødet. Resultatet fra garveriet afhænger i høj grad af slagterens behandling af huden, men også af uldens beskaffenhed, som avleren har indflydelse på. Her viser et svensk garveri, hvad der har betydning for resultatet.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk