Organer til undervisningsbrug

Dissektion af dyr i skolen
Undersøgelse af dyrs anatomi er både spændende og lærerigt. Man skal dog være opmærksom på, at der er regler for udlevering af materialet, selvom det kommer fra sunde og raske slagtedyr.

Fødevarer som undervisningsmateriale 
Organer, der er fødevarer, f.eks. svinehjerter, kan uden videre bruges til dissektion i undervisningen. Man skal sørge for almindelig "køkkenhygiejne", og materialet kan sendes til forbrænding som almindeligt husholdningsaffald.

Andet end fødevarer
Brug af andre organer og animalsk (dvs. stammer fra dyr) materiale, der ikke er fødevarer, til særlige formål kræver en såkaldt "artikel 17-tilladelse".

Ansøgning til Fødevarestyrelsen
Til undervisning er der tale om kategori 3-produkter, som er sunde dele af sunde dyr. Der skal ansøges om en "artikel 17-tilladelse" via denne blanket på Fødevarestyrelsens hjemmeside:

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Blanketter/Sider/Animalske-biprodukter---ansøgning-om-godkendelse-eller-registrering.aspx

Du finder mere info og tips til at udfylde ansøgningen i linket her.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY