Bovklump

- bovklump
Ligger langs med rørben og under bovblad. Tilskæres og trimmes efter udbening.

Vægt: 1,5 – 2 kg.
Fedtindhold i 100 g rå bovklump: Ca. 12 g.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer.
Stegesvind : Ca. 36 %

- Bovklump i tern
Afpudset bovklump skæres i tern på 2 x 2 x 2 cm.

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstof i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider - evt. ad flere gange - 4-5 minutter i alt.
Tilsæt 2 dl vand, skru ned til svag varme, tilsæt øvrige ingredienser. Lad det simre under låg 1½-2 timer: Kødet skal være helt mørt.


- bovklump i skiver
Afpudset bovklump udskæres i skiver 5-10 cm eller 10-20 cm.

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle, skær nogle snit i fedtkanten, krydr med salt og peber.
Varm fedtstof i en gryde ved god varme.
Brun kødet på begge sider - 4-5 minutter i alt. Skru ned til svag varme.
Hæld 2 dl vand ved og tilsæt øvrige ingredienser.
Lad kødet simre under låg 1½-2 timer. Vend det et par gange undervejs.
Mål centrumtemperaturen, den skal være 80 grader.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY