Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Afskær mørbraden ved at skære langs med og tæt imod rygsøjlen. Afskær herefter mørbrad fra tyndsteg og ribben tæt imod ben og lændeben. Bimørbrad afskæres. Renskæres og afpudses.
Vægt: Ca. 2 kg
Fedtindhold i 100 g rå oksemørbrad: Ca. 5 g.
Tilberedning
Tænd ovnen på 150-160 grader.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme – smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm.
Brun kødet på alle sider 5-6 minutter i alt.
Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen og steg til centrumtemperaturen er 58-60 grader. Det tager 25-30 minutter.
Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind.
Tips
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk