Kæbeklump

Kaebeklump
Udskæres af hovedet. 
Kaldes også svinekæber og grisekinder. 
Kæbeklumper skal bestilles, da de ikke altid findes i detailhandlen.



Vægt: Ca. 90 g


Fedtindhold i 100 gram rå kæbeklump - 5 gram

Kæbeklump 
½ kg kæbeklumper

salt og peber 
10 g smør,
margarine eller 2 tsk olie 

1 dl væske 



Tilberedningstid:
Ca. 1½ time 

Stegesvind: Ca. 40% 



Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme. Smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommes i gryden. Brun først halvdelen af kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt. Brun resten af kødet i 3-4 minutter i alt. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad kæbeklumperne stege under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt og gennemstegt. 



Tips
Hinden på kæbeklumpen kan fjernes, inden kødes brunes, eller hinden kan fjernes efter stegning. Tag kødet op på en tallerken og lad det køle lidt, før hinden kan gnides af med fingrene eller fx en teske. Hinden er helt mør og man kan sagtens spise kæberne uden at fjerne den.  
Kæbeklumper kan sprænges og koges. Kogetid 1¼ - 1½ time.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY