Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Grillet lammefilet med squash og mynteyoghurt
4 personer
400 g lammefilet
salt og peber
3 squash, ca. 750 g
1 kg bagekartofler
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel, 3,5%
2 spsk hakket frisk mynte
Tilbehør:
4 skiver hvedebrød, 200 g
Tilberedning
Fjern fedt og sener fra lammefileten og krydr den med salt og peber. Vask courgetter og kartofler godt. Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver på langs. Halver kartoflerne. Pensl courgette skiverne og de halve kartofler med olie og krydr med salt og peber.
Pres eller hak hvidløgsfeddet fint og rør det i yoghurten med mynte. Smag yoghurten til med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 45 min. ved 225 °C eller kom dem på grillen, pakket ind i folie. Tag folien af kartoflerne efter ca. 40 min. hvis du griller dem, og flyt ind på midten af grillen, hvor varmen er stærkest, så skrællen bliver brun og sprød. Steg lammefileten på en grillpande eller på grillen, ca. 8 – 10 min. på hver side. Steg courgetteskiverne på en grillpande eller på grillen i ca. 5 min. på hver side.
Server lammefileten i skiver med grillet courgette, bagte kartofler, mynteyoghurt og brød til.
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk