Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Svinehjerte
Vægt: Ca. 350 g, renset 285 g
Fedtindhold i 100 gram rå svinehjerte: 4 gram
Stegte svinehjerter
2 svinehjerter
salt og peber
fyld: persille, løg, svesker
eller krydderurter
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
1½ dl væske
Tilberedningstid: Ca. 1¼ time
Stegesvind: Ca. 35%
Rens hjerterne. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys salt og peber indeni. Fyld hjerterne. Luk med kødnåle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Brun hjerterne 4-5 minutter i alt. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad hjerterne stege under låg i 50-60 minutter til de er møre og gennemstegte. Hjerterne vendes af og til.
Svinehjerter i strimler
500 g svinehjerter i
strimler 1 x 1 x ca. 5 cm
salt og peber
15 g smør, margarine eller 1 spsk olie
3 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: Ca. 35%
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Brun først halvdelen af kødet på alle sider, 4 minutter i alt. Varm den anden halvdel af fedtstoffet - og brun resten af kødet i 4 minutter i alt. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg i 10-15 minutter, til det er mørt og gennemstegt.
Tips
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk