Inderlår og yderlår

LammeinderlaarLam Yderlaar Klump
Lammeinderlår med bagte hvidløg 2 prs.

(Klump, yderlår, kølle kan også anvendes)

1 stykke lammeinderlår, ca.500 g
4 hele hvidløg
olivenolie
salt og friskkværnet peber
4-6 store bagekartofler

Marinade:
saft og skal af 1 usprøjtet citron
½ potte frisk timian
2 fed knust hvidløg
salt og peber
1 spsk. Olivenolie

Rør ingredienserne til marinaden sammen (gem lidt revet citronskal og lidt frisk timian til pynt). Lad lammekødet trække i marinaden i 30-60 minutter.

Bagte hvidløg: Tænd ovnen på 180°. Skær toppen af de 4 hele hvidløg. Gnid skærefladen med en smule
olivenolie, og drys med salt og peber.

Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem i lidt olie, salt og peber. Stil de hele hvidløg på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg også kartoffelbådene på bagepladen i ét lag. Bag det hele i ovnen i ca. 45 minutter.

 Læg den marinerede lammesteg i et ovnfad, som stilles i ovnen over bagepladen med kartofler og hvidløg 30 minutter før spisning. Brug gerne varmluft, så varmen i ovnen fordeles jævnt. Lige inden servering kan stegen grilles let, så den får en sprødere overflade.

Pynt retten med revet citronskal og grofthakket, frisk timian ved serveringen.    

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY