Kølle

Lammekoelle
Lammekølle med syltede rabarber og bagte skalotter


Hel eller delstykke af lammekøllen
1 helt hvidløg
10-20 bananskalotteløg
Timian
Olivenolie
1 bdt. rabarber
1 citron
2 dl. sukker

Spørg din slagter mht. tilberedningen af din lammekølle, da den afhænger af størrelsen. Hvis stegetermometer anvendes, og den ønskes rosa, steges til en kernetemperatur på 52 grader. Steg ved 160 grader.

Løgene pilles for skal, flækkes på langs og dryppes med olie, salt og peber. Lægges i bradepande sammen med lammekøllen. Hvidløget flækkes og lægges ved køllen, og timiankviste lægges ligeledes ved. Husk at krydre med salt og peber. Kartofler kan med fordel lægges i bradepanden, da de så opsuger smag fra lammet.

2 dl. sukker koges op med 2 dl. vand, saften og skal fra en citron. Rabarberne skæres let på skrå i ½-1 cm. Tykkelse. Hæld den kogende lage over de skyllede, skårede rabarber, gerne dagen før.



© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY