Schnitzel

Lammeschnitzler
Marineret lammeschnitzel med hjemmelavet ravioli og parmesansovs 4 prs.


4-8 schnitzler
2 spsk olie
1 fed knust hvidløg
1 spsk citronsaft

Alt blandes og marineres med kødet. Lad det trække 2-3 timer på køl.
Steg derefter schnitzlerne i 3 min på begge sider, ved høj varme.

Ravioli
Pasta:
4 dl god durumhvedemel
3 æg
1 spsk. olie
en lille smule kværnet salt

Fyld til ravioli:
½ bægre Ricotta
3-4 spsk. Persille
1-3 fed hvidløg
lidt salt

Mel og salt sigtes ned i en skål. Lav en fordybning i midten af melet og kom æg og olivenolie deri. Med en gaffel røres rundt i æggene, som langsomt tager mere og mere mel ind. Til sidst får du en klump smidig dej som æltes godt, til den er glat og smidig. På køl med den i en times tid eller mere.

Dejen rulles ud i pastamaskinen. Først på den højest mulige aftsant mellem klingerne (på min maskine er det nr.1 ellers er det typisk nr. 7) og dernæst gøres afstanden mindre på nr. 3/4 og så kør det igennem en sidste gang på nr. 6/ 1.

Fyld til ravioli:
Rør persille og hvidløg sammen med ricotta og en lille smule salt.
På hver cirkel pasta kommer du en lille klat fyld. Ikke ret meget, for de skal kunne lukkes godt.
Fold på midten, tryk dem sammen langs kanten og derefter trykkes med en gaffel et fint mønster – det gør også lige det sidste, for at de lukkes ordentligt.
Koges i 4-6 minuter i en stor gryde med kogende vand tilsat en spiseskefuld olivenolie og et drys salt.

Parmesansovs:
10 g smør
2 spsk mel
2,5 dl mælk
1 tsk paprika
20 g revet parmesan

Lad smørret smelte helt. Tag evt. gryden fra varmen og hæld melet i. Rør godt og lav en god smørbolle. Dernæst tilsættes mælk, og under omrøring koges sovsen op til den bliver tyk. Tilsæt paprika og revet parmesan. Rør godt til parmesanen er helt opløst. Smag sovsen til med salt, den kan godt trække en del salt!

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY