Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Ben og mørbrad afskæres. Rygsenen afskæres. Brystkød skæres fra fileten med et lige, lodret snit, så tyndstegsfileten bliver rektangulær. Der skal være 1 cm fedtkant på oversiden.
Vægt: Ca. 2 kg
Fedtindhold i 100 g rå tyndstegsfilet: Ca. 15 g.
Stegesvind: Ca. 19 %.
Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Rids fedtsiden i tern. Krydr med salt og peber.
Læg tyndstegsfileten med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 minutter. Vend og brun den anden side ca. 5 minutter.
Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen, tænd på 150-160 grader og steg til centrumtemperaturen er 58-60 grader. Det tager 50- 60 minutter.
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk