Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Culotte
Afskæres fra yderlåret ved lårtungespids med et lige og lodret snit. Nedtrimmes til sølvsenen og det skære kød på undersiden. Fedt på ydersiden må max være 1,5 cm. Culotten skal være som en ligesidet trekant.
Vægt: 1200 - 1800 g.
Fedtindhold i 100 g rå culotte: Ca. 15 g.
Stegesvind: Ca. 10 %.
Tilberedningstid: 45-60 minutter
Tilberedning
Skær senen på kødsiden af, hvis den stadig er der. Rids fedtsiden sådan som culotten skal skæres for. Se vejledning til udskæring af culotte.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 minutter. Vend og brun den anden side ca. 5 minutter.
Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest.
Sæt stegen i ovnen, tænd på 150-160 grader og steg til centrumtemperaturen er 58-60 grader. Det tager 45-60 minutter.
Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind.
Tips:
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk