Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Cuvette
Afskæres i den naturlige hinde mellem tyksteg og cuvette. Kirtlen afskæres og stegen afrettes med et skråt snit. Fedtkanten afrettes ligeledes med et skråtliggende snit. Fedt på ydersiden max 1 cm.
Vægt: 0,8-1 kg.
Fedtindhold i 100 g rå cuvette: Ca. 11 g.
Tilberedningstid: Ca. 1 time.
Tilberedning
Skær senen på kødsiden af. Rids fedtsiden på kryds.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 minutter. Vend og brun den anden side ca. 5 minutter.
Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen, tænd på 150-160 grader og steg til centrumtemperaturen er 60-65 grader. Det tager ca. 1 time.
Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind.
Tips
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk