Nakkekotelet

Nakkekotelet
Nakkekoteletter skæres af nakkefilet i lige tykke skiver på 1½ eller 2 cm.

Vægt: 1½ cm - ca. 115 g
2 cm - ca. 150 g

Fedtindhold i 100 gram
rå nakkekotelet: 11 gram
Fedtoptagelse ved stegning på pande i fedtstof: 1,2 gram fedt pr. 100 g råt kød.

Nakkekoteletter
2 nakkekoteletter - 1½ cm tykke, salt og peber, fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør, margarine eller 2 tsk olie

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 35%

Dup nakkekoteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødes kommer på panden. Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Nakkekoteletter, 2 cm tykke, steges på samme måde. Stegetiden ved middel varme er 6-7 minutter på hver side efter bruning, til koteletterne er gennemstegte.

Panerede nakkekoteletter
2 nakkekoteletter, 1½ cm tykke
1 æg
¾ - 1 dl rasp
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 25 g smør eller margarine

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: Ca. 10%

Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend nakkekoteletterne, først i ægget og dernæst i raspen. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige, 6-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Nakkekoteletter, 2 cm tykke, steges på samme måde. Stegetiden ved svag varme er 8-9 minutter på hver side, til de er gennemstegte.


Nakkekoteletter i "fad"
4 nakkekoteletter, 1½ cm tykke
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie sauce

Tilberedningstid: Afhænger af saucen
Stegesvind: Ca. 35%

Dup nakkekoteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun nakkekoteletterne ca. 2 minutter på hver side. Læg nakkekoteletterne på en tallerken. Saucen laves i panden. Koteletterne lægges ned i saucen og simrer i 4-5 minutter ved svag varme, til de er gennemstegte.

Nakkekoteletter, 2 cm tykke, steges på samme måde. Efter bruning skal de simre i saucen i 6-8 minutter ved svag varme, til de er gennemstegte.


Grill
Nakkekoteletter, 2 cm tykke, ca. 8 minutter på hver side, i alt ca. 16 minutter.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY