Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Helt revelsben
Sværen skæres af stegestykket og spæklaget kan ridses i tern.
I enkelte tilfælde bruges også kogestykke, som helt revelsben. Helt revelsben skal bestilles, da det ikke altid findes i detailhandlen.
Vægt af stegestykke: Ca. 1,4 kg
Ben og brusk udgør 9% af vægten
Vægt af kogestykke: Ca. 1,4 kg
Ben og brusk udgør 10% af vægten
Fedtindhold i 100 gram
rå kogestykke uden svær: 17,6 gram,
rå stegestykke uden svær: 26,8 gram
Fedtafsmeltning: 8,5 gram fedt på 100 gram rå helt revelsben af stegestykke.
Helt revelsben
1-1,4 kg svinebryst, stege- eller kogestykke uden svær
salt og peber
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
Tilberedningstid: Ca. 1¾ time
Stegesvind: 35%
Krydr kødet med salt og peber. Hæld vand i bradepanden eller læg stanniol i bunden. Læg kødet på risten. Sæt bradepanden med revelsbenet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾ time, til det er mørt og gennemstegt.
Tips
Helt revelsben kan også tilberedes i gryde. Stegetiden efter bruning er ca. 2 timer ved svag varme, til kødet er mørt og gennemstegt.
Grill
Helt revelsben koges først ca. 1 time. Herefter grilles det 7-8 minutter på hver side, ca. 15 minutter i alt. Rå helt revelsben kan grilles ved indirekte varme. Kødet skal være gennemstegt og mørt.
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk