Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Skæres af hele svinekammen uden svær og kappe.
Svinekammen kan være med ca. 3 mm. spæk eller den kan være helt uden spæk - kun med hinde.
Koteletterne skæres i lige tykke skiver på 1, 1½, 2 eller 3 cm.
Skaftkoteletter er koteletter med et helt ribben. De er 3-4 cm. tykke.
Vægt uden ben:
-Kotelleter med fedtkant:
1 cm - ca. 65 g
1½ cm - ca. 95 g
2 cm - ca. 125 g
3 cm - ca. 190 g
-Kotelleter uden fedtkant:
1 cm - ca. 80 g
2 cm - ca. 100 g
Hvis der er ben i svinekammen, udgør disse 6% af vægten
Fedtindhold i 100 gram rå svinekotelet uden fedtkant: 3-6 gram og med 3 mm spæk: 12,2 gram
Svinekoteletter
2 svinekoteletter, 2 cm tykke
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 20%
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, hvis de ønskes netop gennemstegte.
Svinekoteletter 1½ cm tykke steges på samme måde. Stegetiden ved middel varme er ca. 2 minutter på hver side efter bruning, hvis de ønskes netop gennemstegte.
Tips
Panerede svinekoteletter
2 svinekoteletter, 2 cm tykke
1 æg
¾-1 dl rasp
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog
mindst 25 g smør eller margarine
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 10%
Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend koteletterne, først i ægget og dernæst i raspen. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige, 2-3 minutter på hver side, hvis de ønskes netop gennemstegte.
Svinekoteletter 1½ cm tykke steges på samme måde. Stegetiden ved middel varme er 1-2 minutter på hver side efter bruning, hvis de ønskes netop gennemstegte.
Fadkoteletter
4-6 svinekoteletter - 1 cm tykke
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
sauce
Tilberedningstid: Afhænger af saucen
Stegesvind: Ca. 25%
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ½ minut på hver side. Læg koteletterne på en tallerken. Saucen laves i panden. Koteletterne lægges ned i saucen og simrer i 1½-2 minutter ved svag varme, til de er netop gennemstegte.
Grill
Koteletter uden ben 2 cm tykke grilles ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt.
Koteletter med fyld 3 cm tykke grilles ca. 8 minutter på hver side, ca. 16 minutter i alt.
Koteletter med ben 3 cm tykke grilles 7- 8 minutter på hver side, ca. 15 minutter i alt.
Tips
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk