Svinekam uden svær

Svinekam Uden Svaer
Svinekam uden svær skæres af hele svinekammen - uden mørbradklods.
Ben og svær samt kappen på kammens overside fjernes, så kammen bliver ens i tykkelse.
Hvor der er fedt, trimmes ned til 3 mm spæk.
Den fås også uden fedt - kun med en hinde. 

Vægt: Ca. 3,5 kg
Hvis der er ben i svinekammen udgør
disse 6 % af vægten

Fedtindhold i 100 gram
-rå svinekam uden svær med 3 mm spæk: 12 gram
-rå svinekam uden spæk med hinde: 3-6 gram
Fedtafsmeltning: 1,0-1,7 gram fedt pr. 100 gram råt kød med fedtkant.

Svinekam uden svær - i ovn
1-3,5 kg svinekam, med 3 mm spæk eller uden spæk og uden ben
salt og peber

Tilberedningstid: Ca. 1 time
Stegesvind: 20-25%

Krydr svinekammen med salt og peber. Læg svinekammen i et ovnfast fad eller i en bradepande. Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i 45 minutter-1 time. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 62-65 grader, så er stegen færdig.

Svinekam uden svær - stegt ved lav temperatur
Kødet brunes først som beskrevet under Svinekam uden svær i gryde. Læg svinekammen i et ovnfast fad eller i en bradepande. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader, og steg til centrumtemperaturen er 65 grader.

Tips

  • Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.
  • Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa.
  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet svagt rosa.
  • Ved en centrumtemperatur på 68-70 grader er kødet gennemstegt.

Svinekam uden svær - i gryde
1 kg svinekam, med 3 mm spæk eller uden spæk og uden ben
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 45 minutter
Stegesvind: Ca. 20-25%

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i gryden ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tilsæt væske. Lad kødet stege under låg ved svag varme ca. 45 minutter efter bruning. Kødet er færdigt, når centrumtemperaturen er 65 grader.

Tips

  • Svinekam uden svær med 3 mm spæk kan brunes uden fedtstof ved at lægge kødet med fedtsiden nedad i en tør gryde.

Grill
Kan grilles ved indirekte varme. Brug stegetermometer.


Sprængt svinekam - i gryde 
1,2 kg sprængt svinekam, med 3 mm spæk eller uden spæk og uden ben
vand

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Kom svinekammen i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ¾-1 time. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader, så er kammen færdig.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY