Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Svinekam uden svær skæres af hele svinekammen - uden mørbradklods.
Ben og svær samt kappen på kammens overside fjernes, så kammen bliver ens i tykkelse.
Hvor der er fedt, trimmes ned til 3 mm spæk.
Den fås også uden fedt - kun med en hinde.
Vægt: Ca. 3,5 kg
Hvis der er ben i svinekammen udgør
disse 6 % af vægten
Fedtindhold i 100 gram
-rå svinekam uden svær med 3 mm spæk: 12 gram
-rå svinekam uden spæk med hinde: 3-6 gram
Fedtafsmeltning: 1,0-1,7 gram fedt pr. 100 gram råt kød med fedtkant.
Svinekam uden svær - i ovn
1-3,5 kg svinekam, med 3 mm spæk eller uden spæk og uden ben
salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Stegesvind: 20-25%
Krydr svinekammen med salt og peber. Læg svinekammen i et ovnfast fad eller i en bradepande. Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i 45 minutter-1 time. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 62-65 grader, så er stegen færdig.
Svinekam uden svær - stegt ved lav temperatur
Kødet brunes først som beskrevet under Svinekam uden svær i gryde. Læg svinekammen i et ovnfast fad eller i en bradepande. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader, og steg til centrumtemperaturen er 65 grader.
Tips
Svinekam uden svær - i gryde
1 kg svinekam, med 3 mm spæk eller uden spæk og uden ben
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
1 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 45 minutter
Stegesvind: Ca. 20-25%
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i gryden ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tilsæt væske. Lad kødet stege under låg ved svag varme ca. 45 minutter efter bruning. Kødet er færdigt, når centrumtemperaturen er 65 grader.
Tips
Grill
Kan grilles ved indirekte varme. Brug stegetermometer.
Sprængt svinekam - i gryde
1,2 kg sprængt svinekam, med 3 mm spæk eller uden spæk og uden ben
vand
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Kom svinekammen i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ¾-1 time. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader, så er kammen færdig.
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk