Skinke Flanksteak af skinkeklump

Flanksteak
Skinke Flanksteak fås ikke i detailhandlen, men du eller din slagter kan skære den af skinkeklump.

Skinkeklumpen deles i 3 stykker i hinderne. De to reele stykker trimmes for fedt, sener og hinder, og det nederste mørke stykke bruges til småkød. Den midterste reelle muskel skæres til Skinke Bites.

Den øverste flade muskel kaldes for Skinke Flanksteak og egner sig perfekt som en mini-steg til to personer. Der kan evt. fjernes ca. 1-2 cm af Skinke Flanksteakens tyndeste sider, så den bliver mere ensartet i tykkelsen.

Vægt: Ca. 250-300 gram

Fedtindhold i 100 gram råt kød: 4 gram

Skinke Flanksteak

1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør, margarine eller 2 tsk olie

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Det skal sige "lyde" når kødet kommer på panden. Brun hurtigt kødet. Læg Skinke Flanksteaken i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind i midten af den tykkeste del af stegen. Sæt fadet i ovnen ved. Tænd ovnen ved 160 grader i 20-30 minutter til centrumtemperaturen er ca. 68 grader.

Det stegte kød skæres i skrå skiver på tværs af kødfibrene.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 68 grader er kødet svagt rosa, ved en centrumtemperatur på 70 grader er kødet netop gennemstegt. Magert svinekød er mest mørt og saftigt, når det er rosa ved servering. 
  • Skinke Flanksteak er endvidere velegnet til at marinere og ideel på grillen.
  • Finde opskrifter på Skanke Flanksteak på www.voresmad.dk.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY