Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
Strimler skæres hovedsageligt af skinke – yderlår, klump eller inderlår .
Tykke strimler skæres i størrelsen 1 x 1 x ca. 5 cm eller 1½ x 1½ x ca. 10 cm.
Fedtindhold i 100 gram rå strimler skåret af skinke: 4 gram
Strimler
200-250 g skinke i tykke strimler,
1 x 1 x ca. 5 cm eller 1½ x 1½ x ca. 10 cm
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
Tilberedningstid: 5-10 minutter
Stegesvind: 20-25%
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme- smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal ”sige” lyde, når kødet lægges på panden. Læg strimlerne på panden i et lag – ingen oven på hinanden. Lad kødet blive brunt før det vendes. Vend kødet på alle sider – samlet stegetid ca. 4 minutter. Tag den tykkeste strimmel op, skær den igennem. Den skal være svagt rosa eller netop gennemstegt.
Tips
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk