Mørbrad

Svinemoerbrad
Svinemørbrad kan købes uafpudset med bimørbrad, letafpudset med og uden bimørbrad og helt afpudset uden sølvsene, fedt og hinder.

Bimørbraden skæres af.
Sølvsenen fjernes ved at åbne mørbraden i hovedenden.
Svinemørbraden pudses af for øvrige sener, fedt og hinder.

Vægt: 350-600 g

Fedtindhold i 100 gram rå svinemørbrad: 4 gram
Fedtindhold i 100 gram helt afpudset rå svinemørbrad: 2 gram

Mørbradbøffer
1 helt afpudset svinemørbrad, ca. 450 g
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør, margarine eller 2 tsk olie

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: Ca. 25%

Skær svinemørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde" når bøfferne kommer på panden. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg bøfferne færdige, 3-4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.

Tips

  • Mørbradbøffer steges kun 2½-3 minutter på hver side efter bruning, hvis det ønskes svagt rosa ved servering. Magert svinekød er mest mørt og saftigt, hvis det er rosa ved servering.

Grill
Mørbradbøffer 3 cm tykke grilles ca. 6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.

Grydestegning af svinemørbrad
1 helt afpudset svinemørbrad, ca. 450 g
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
salt og peber
½-1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 15-30 minutter
Stegesvind: Ca. 25%

Dup svinemørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde" når kødet kommer i gryden. Brun hurtigt svinemørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad svinemørbraden stege under låg 7-8 minutter. Vend - og steg endnu i 7-8 minutter, i alt ca. 15 minutter.

Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 62-65 grader, så er mørbraden færdig.

Ovnstegning af svinemørbrad
Brun hurtigt svinemørbraden på en pande. Sæt kødet midt i en ovn ved 160 grader og steg kødet i ca. 30-35 minutter til centrumtemperaturen er 62-65 grader.

Ovnstegning af svinemørbrad - stegt ved lav temperatur
Brun hurtigt svinemørbraden på en pande og læg kødet i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt svinemørbraden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader og steg til centrumtemperaturen er 65 grader.

Tips

  • Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.
  • Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa.
  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet svagt rosa.
  • Ved en centrumtemperatur på 68-70 grader er kødet gennemstegt.

Grill
Hel mørbrad grilles ca. 11 minutter på hver side, ca. 22 minutter i alt. 
Gerne på grill ved indirekte varme. Brug stegetermometer.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY