Mørbrad Royal

Moerbrad Royal
Bimørbraden skæres af. Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt. Fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er dermed lige tykt og kan steges helt perfekt. 

Vægt: Ca. 250 g

Fedtindhold i 100 gram rå Mørbrad Royal: 1 gram

Mørbrad Royal - på pande 
1 Mørbrad Royal
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør, margarine eller 2 tsk olie

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 20%

Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Skru ned til svag varme. Vend mørbraden under stegningen og steg den i alt 10-15 minutter til den er knap gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader.

Mørbrad Royal - i ovn
1 Mørbrad Royal
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør, margarine eller 2 tsk olie

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det midt i en ovn ved 160 grader og lad kødet stege 20 minutter til centrumtemperaturen er 62-65 grader.

Mørbrad Royal - stegt ved lav temperatur
Brun hurtigt mørbraden på en pande og læg kødet i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer ind midt i kødet og sæt fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader og steg til centrumtemperaturen er 62-65 grader.

Tips

  • Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.

Mørbrad Royal - i gryde
1 Mørbrad Royal
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
½-1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter

Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg 5-7 minutter. Vend og steg endnu i 5-7 minutter, i alt 10-15 minutter, til mørbraden er knap gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader, så er mørbraden færdig.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa.
  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet svagt rosa.
  • Ved en centrumtemperatur på 68-70 grader er kødet gennemstegt.
  • Magert svinekød er mest mørt og saftigt, hvis det er rosa ved servering.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY