Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik
På undersiden pudses den af for fedt, sener og hinder.
Sværen ridses med ½ cm's mellemrum på den lange led - på tværs af kødfibrene.
Vægt: 1-1,3 kg
Fedtindhold i 100 gram
rå skinkesteg: 12 gram
Skinkesteg med sprød svær
1-1,3 kg skinkesteg
1 spsk groft salt
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Stegesvind: Ca. 25%
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - undgå at ridse i selve kødet. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Hæld vand i bradepanden eller læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest for at få sværen til at ligge helt vandret. Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1 time.
Det bedste resultat - saftigt kød og sprød svær - fås ved at bruge stegetermometer.
Stik et stegetermometer ind midt i kødet, inden stegen stilles i ovnen. Mærk fx. med en gaffel om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 62-65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Skær sværene af og del dem. Skær kødet i meget tynde skiver på tværs af kødfibrene. Anret sværene på kødet.
Tips
Skinkesteg med sprød svær - stegt ved lav temperatur
Gør stegen klar som beskrevet ved skinkesteg med sprød svær. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader. Når centrumtemperaturen er 55 grader, skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 62-65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Tips
© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk